مقدمه اي بر آينده پژوهي

۱ بازديد

 

  

 

مقدمه اي بر آينده پژوهي

۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶

آنچه در اين نوشتار معرفي شده است، ترجمه اي است از كتاب (Future: All That Matters) نوشته ضياء الدين سردار (Ziauddin Sardar)‌ و آنچه در ادامه مي خوانيد، پيشگفتار بنده به عنوان مترجم اين كتاب است كه من آن را مقدمه اي بي بديل براي ورود به مباحث آينده پژوهي مي دانم.

ضياء الدين سردار شايد بهترين گزينه براي نوشتن يك مقدمه براي آينده پژوهي در قالب يك كتاب است. از آن جهت كه او به معناي واقعي كلمه حتي زيستنش ميان رشته اي بوده است.

كتابي كه پيش رو داريد يك منبع ضروري براي آينده پژوهي است زيرا به بهترين نحو و با ديدگاهي انتقادي، آنچه واقعا آينده پژوهي است را از آنچه آينده پژوهي نيست تفكيك مي كند و به مهمترين دغدغه هايي احتمالي يك آينده پژوه مي پردازد. علاوه بر آنكه بسيار هوشمندانه و تحسين برانگيز در فصل انتهايي كتاب تحت عنوان «صد ايده»، باب آشنايي خوانندگان جدي حوزه آينده پژوهي با ديگر منابع مهم اين حوزه از تحقيق را باز نگه مي دارد.

وقتي خواندن اين كتاب را تمام كنيد، علاوه بر احساس احترام و تحسين نسبت به نويسنده­ ي آن، در خود حسي از پرسش گري را خواهد ديد كه در مقابل قرائت هاي مرسوم از آينده مدام مي پرسيد كه آنچه بلاخره روزي فرا خواهد رسيد، آينده كيست و سهم من (ما) از آن چيست؟

اولين بار من كتاب را در وب سايت آمازون يافتم و بعد از خريد نسخه كيندل آن تصميم گرفتم تا ترجمه آن را شروع كنم. براي ترجمه از نويسنده كتاب به صورت كتبي اجازه گرفتم و خوشحالم كه سردار از اينكه كتاب در دست جوانان ايراني قرار مي گرفت خرسند شد.

كتاب آينده پژوهي

كتاب آينده پژوهي: «آينده: تمام آنچه اهميت دارد» اثر ضياء الدين سردار

در ترجمه سعي كردم امانتدار خوبي باشم اما اگر جايي نظري داشتم يا نياز ديدم كه توضيحات بيشتري ارائه دهم، اين كار را در پاورقي ها انجام دادم. بنابراين هر چه در پاورقي مي خوانيد يادداشت هاي مترجم است. همچنين منابع را هم در پاورقي آوردم تا همان جا جلوي چشم خواننده باشند. با اين وجود معترفم كه ترجمه پيش روي، تلاش من در اين مقطع از زمان يعني سال ۱۳۹۶ هجري – شمسي است و چه بسا در ادامه كار و در طرح سوالات ديگر و جواب بدان ها، برداشت هاي ديگري داشته باشم كه مكمل يا حتي مخالف اين متن باشند. عمر حقايق كوتاه است و اين روزها كوتاه و كوتاه تر شده و اين تغييرات به ما مي آموزد كه پذيرش پويايي و زمان مند بودن مباحث علمي، شرط اول پژوهشگري است. اما مطلبي كه بيانش را در آخر لازم ديدم، لحظه تولد و دوران بعد از تولد اين ترجمه است. جايي كه ديگران نيز مي توانند در آن نظر كنند. اميدوارم كه خوانندگان اين نوشتار بنده را از لطف نقد محروم نكنند. مخصوصا اگر مطلبي به صورت مكمل بتواند در پاورقي ها آورده شود تا در چاپ هاي بعدي بر غناي اين كتاب بيفزايد.

در آخر از همه دوستانم كه به هر نحوي در اين كار به من كمك كرده اند تشكر مي كنم و همچنين تشكر ويژه دارم از مهندس ميلاد حميدي كه در طراحي جلد و بازخواني كتاب ياري گر من بود و نيز سركار خانم فخرايي مدير انتشارات آينده پژوه كه با همه ­ي سختي هايي كه اين روزها صنعت چاپ با آن دست و پنجه نرم مي كند زحمت چاپ و تكثير اين كتاب را قبول كردند.

عناوين فصول كتاب به ترتيب زير هستند:

۱. همواره حاضر

۲. آينده كجاست؟

۳. تاريخ مختصري از آينده پژوهي

۴. اصطلاح شناسي، اصول و مفاهيم

۵. نگاه رو به جلو

۶. سناريوها

۷. نگاه به عقب

۸. نگاه به تمامي جهات

۹. آرمان شهرها

۱۰. شكل دادن به آينده جمعي

۱۱. بعد چه؟

۱۲. صد ايده

و در نهايت نقدر ريچارد اسلاتر بر كتاب

اطلاعات كلي كتاب:

عنوان: آينده: «تمام آنچه اهميت دارد»

نويسنده: ضياء الدين سردار

مترجم: محسن طاهري دمنه

ناشر: نشر آينده پژوه

نوبت چاپ: اول. ۱۳۹۶٫ ۱۰۰۰ جلد

قيمت: ۲۰ هزار تومان

شماره تلفن براي تهيه كتاب:

۸۸۴۶۳۷۸۷ ۰۲۱

۰۹۱۲۵۳۸۷۸۴۷  

يادداشت هاي يك آينده پژوه

@IRFuturist

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد